Linkek a témában:
A pálinka öt titka
Bóni László szerint a pálinka érzékszervi élmény a pálinkafőző-mester legfontosabb műszere pedig az orra
Jó orr nélkül lehetetlen finom pálinkát főzni
Ahogy éretlen, romlott, hibás gyümölcsből sem lesz kitűnő főzet. Ha így indulna neki, inkább ne tegye, elkezdeni sem érdemes.
Rokker Zsolttinak nyerő a pálinkája
Sáppuszta - Eltört a Bumeráng, de feltört a pálinka! Erdei Sándor (37) tizenhárom éven át mókázott Rokker Zsoltti néven a népszerű rádióműsorban, amely tavaly nyáron szűnt meg a Neo FM-mel együtt. Most a Rokker név saját ihletésű pálinkájának címkéjét díszíti.
Cefrében oldotta fel a pálinkafőző mestert
pálinka, pálinkafőzde, tabajd, fejér megye
Egyre több pálinka készül
A bérbefőzött pálinka mennyisége tavaly 27 százalékkal nőtt itthon, annak ellenére is, hogy lazultak a pálinkafőzési szabályok és már otthon is gyárthatunk párlatot saját fogyasztásra.
A kisüsti titkai női szemmel
A horgosi pálinkafőzők szakosztályának elnöke, Dukai Verona főleg vadgyümölcsökből főzi a búbánatban vigaszt nyújtó tüzes nedűt
Pálinkarazziát tart az Adó- és Vámhivatal
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a magánfőzés, illetve bérfőzés keretében előállított párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését, közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője, Suller György Attila őrnagy.
Pálinkába fektetnek a leggazdagabb magyarok
Az étteremnyitás és a borászat után a pálinkafőzés lett a tehetős magyarok legújabb költséges hobbija. De míg az előző kettő borítékolhatóan veszteséget termel vagy termelt tulajdonosaiknak, addig a pálinkafőzés legalábbis nullszaldóval képes működni - vagyis (sok) pénzbe nem kerül. Nem kell különös tehetség ahhoz, hogy megjósoljuk: még jó néhány milliárdos kóstol bele a pálinkabizniszbe − és nem csak egy stampedli erejéig...
Tényleg képes lehet ölni a házi pálinka?
Tíz pálinkát hasonlítottunk össze, öt házit és öt boltit, hogy megtudjuk, az ár befolyásolja-e a minőséget. Kiderült, hogy igen, bár a boltinál jóval olcsóbban is lehet kiváló minőségű házi pálinkát készíteni, ha az ember tudja, hogyan kezdjen hozzá.
Denaturált szeszből készített pálinkát
Aroma hozzáadásával, denaturált szeszből készített pálinkát a gyanú szerint az a Borsod megyei, bánhorváti férfi, akinek lakásából csaknem 300 liter szeszes italt foglaltak le.
Nekiláttunk pálinkát főzni - lássuk, mibe is kerül!
Szeged – Hétfőtől 50 liter 86 térfogat-százalékos pálinkát, jövedéki adó megfizetése nélkül főzhetünk. A magyarok, évente 3,5 liter tiszta szesszel beérik, így háztartásonként az éves egy főre jutó mennyiség tizenötszörösét főzhetjük le.